Wuoden Wulkku 2024, AKI #315

Wuoden Wulkku 2024, AKI #315

Miten paljon voi moottoripyörällä kuljettaa tavaraa? Kuinka monta Rautaperseajoa voi yksi ihminen ajaa? Kuka majoittuu tapahtumissa pääosin telttaan, eikä vain yhteen, vaan kahteen? Toinen teltta on varattu mukana seuraaville varusteille, kuten sähköpotkulaudalle, gorillapuvulle, retki-istuimelle, kaiuttimelle ynnä muille tärkeille tavaroille ja toisessa teltassa silloin tällöin yövytäänkin.

Tänä vuonna 2024 Vulcan Riders Finlandin hallitus päätyi antamaan Wuoden Wulkku arvonimen motoristin ja karavaanarin risteytykselle Aki Jolmalle, joka ajelee kesäisin kaksitonnisella Vulcanpyörällä ympäri Suomea ja vähän pidemmälläkin. Eikä pelkästään yhdellä kaksitonnisella, vaan kahdella.

Aki on räiskyvä ja joskus hieman kovaääninenkin persoona ja järjestää hauskaa ja viihdyttävää ohjelmaa niin itselleen kuin kanssamotoristeillekin erilaisissa tapahtumissa. Akin oivallukset ja persoonallisetkin tekemiset saavat hymyn huulille. Ja kun paljon touhuaa, niin kaikenlaista sattuu ja tapahtuu. Kiitos Aki hauskoista tempauksista, joilla olet meitä viihdyttänyt!

Tämän vuoden Toukoajoihin Aki oli ajanut rautaperseajon ja koitti saada pisimmän matkan palkinnon, mutta järjestävä M1800 kerho ei ymmärtänyt/hyväksynyt Akin ajosuoritusta. Mutta onneksi Iron Butt Association ymmärsi ja hyväksyi. Aki on ajanut varmuudella 10 Iron Butt ajoa ja niistä ainakin yhdessä on ajettu 2000km 24 tunnissa.

Onnittelut Aki!

KOSSU #161